Granberg kjøkkenskole 1 - kartlegging av behov

God planlegging er nøkkelen til å skape et funksjonelt kjøkken som fungerer for alle uavhengig av funksjonshemming.
Under planarbeidet er det viktig å kjenne til enkelte grunnleggende forutsetninger som gjelder for rullestolbrukere. Snurom, plass og oppbevaringsarealer er viktig å ta hensyn til.

Kartlegging av behov – grunnleggende spørsmål

Ved å svare på spørsmålene under vil du få et godt grunnlag når det gjelder å kartlegge behov ved planlegging av kjøkken for rullestolbruker.
• Vil kjøkkenet brukes av en eller flere personer?
• Trenger brukerne ulike arbeidshøyder? (samtidig eller til forskjellige tider)
• Er det behov for å senke veggskapene slik at rullestolbrukere kan nå overskapene?
• Dersom det er behov for uttrekkbare overskap, er det også behov for at skapene går ut til forkant av benk eller er det nok at hyllene i overskapet er senket?
• Er det nybygg eller ombygging?
• Er det begrensninger i plassen, f.eks. ventilasjonskanaler etc.
• Hvor mye mat bør tilberedes på kjøkkenet?
• Er det behov for oppvaskmaskin?
• Hvor stort er behovet for oppbevaring av tørrvarer etc.?
• Hvor stort er behovet for stekeovn og mikrobølgeovn? Er en kombinert ovn/mikrobølgeovn tilstrekkelig?

Gratis tegnehjelp når du planlegger et handikapvennlig kjøkken

En oppmålt tegning er alltid en god start for å få et godt sluttresultat. Vi kan hjelpe deg med å produsere tegninger og 3D-bilder gratis når du planlegger et rullestoltilpasset kjøkken.
For at vi skal kunne hjelpe deg trenger vi en enkel skisse av det eksisterende kjøkkenet, en kort beskrivelse av behovene og gjerne noen digitale bilder av hvordan det eksisterende kjøkkenet ser ut. Lag en enkel plantegning som viser totalmål på vegg, plassering av vann og avløp, og høyde opp til vinduer. Eventuelle skapmål.

Tegningsskisse handikaptilpasset kjøkken

 

 

Handikaptilpasset kjøkken kartlegging av behov rullestoltilpasset

Handikaptilpasset kjøkken kartlegging av behov rullestoltilpasset komfyrtopp benkeheis