Overflaten på kjøkkenbenken er delt inn i tre områder, oppvaskområde, arbeidsområde og komyrtoppområde.
Her skal du enkelt kunne skylle, forberede og lage maten på komfyren og deretter kunne vaske redskaper og servise.
Når du planlegger en handikapvennlig kjøkkenbenk er det viktig å kjenne til noen grunnleggende mål som anbefales for de ulike arbeidsplassene.
Så langt det er mulig bør du holde deg til målene nedenfor, men noen ganger er det rett og slett ikke plass og da må man justere målene på beste måte etter individuelle behov.
Oppvaskområde
Plassen bør ligge i tilknytning til tilberedningsområdet for å lette skylling av matvarene. Det bør også være et oppbevaringsareal ved siden som ikke grenser til opparbeidingsområdet.
Arbeidsområde
Her skal maten spres, kuttes og bearbeides. Plassen bør ligge mellom oppvaskområdet og komfyrtoppområdet for å konsentrere arbeidsplassene. Arealet mellom vasken og oppbevaringsområdet bør være minst 800 mm.
Komfyrtoppområde
Plassen bør ligge i tilknytning til arbeidsområdet. Det bør også finnes plass til å sette fra seg uten at det reduserer selve arbeidsområdet.